Intrebari frecvente

Intrebari frecvente Hidroizolatii / Termoizolatii

Aici gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari care ne-au fost adresate. In cazul in care aveti orice nelamurire legata de hidroizolatii sau termoizolatii, va rugam sa ne contactati si vom incerca sa va raspundem in cel mai scurt timp posibil. Multumim!

1. Cand este bine sa facem reparatia hidroizolatiei la terasa?

De regula, este bine ca o reparati / reabilitare de hidroizolatie terasa sa se faca pana sa inceapa sa se infiltreze apa in interior. Peste placa de beton a ultimului nivel (tavanul ultimului etaj) se gaseste sistemul de termoizolatie a cladirii. In cazul blocurilor de locuinte, acesta este alcatuit, de regula, din BCA. Acesta actioneaza ca un burete absorbant pana la momentul cand ajunge la saturatie si nu mai poate primi apa. Atunci, apar infiltratiile in interior.

2. Care este scopul pentru care trebuie montate deflectoare / aeratoare pe terasa?

Rolul indeplinit de deflectoare este acela de a ajuta la evacuarea vaporilor care se formeaza sub straturile de hidroizolatii sau care sunt acumulati in termoizolatia blocului.

3. Dorim sa efectuam reparatia terasei dar nu avem banii necesari stransi. Se poate plati in rate?

La lucrarile de hidroizolatii sau termoizolatii efectuate de noi, exista posibilitatea de a plati in functie de disponibilul dvs.

Pentru asociatii de proprietari avansul poate fi cuprins intre 0 si 40%, iar numarul de rate poate ajunge pana la 12 luni sau in cazuri speciale chiar si mai mult. Atat avansul cat si numarul de rate se stabilesc de catre client.

Pentru persoane fizice, contravaloarea lucrarii poate fi achitata in maxim 12 rate fara dobanda prin Card Avantaj, oferit de Credit Europe Bank.

Pentru societati comerciale, modalitatile de plata se negociaza direct. Acceptam o gama variata de instumente de plata.

4. Ce inseamna flexibilitate la rece? La cate grade rezista materialul folosit?

Flexibilitatea la rece a membranelor se refera la temperatura exterioara la care acestea pot fi aplicate. Membranele destinate a fi folosite in timpul rece cu flexibilitate de -10, -15, -20 sau -25 grade Celsius sunt astfel aditivate ca sa fie mai moi, maleabile, la acele temperaturi, pentru a usura croirea si aplicarea acestora. In mod logic, aceste materiale nu se vor aplica in conditii de calitate atunci cand temperaturile sunt pozitive si, in special vara pe vreme calduroasa, deoarece vor fi mult prea moi. Pentru a putea fi aplicate, aplicatorii trebuie sa foloseasca mai putin decat ar fi necesar flacara, astfel incat lipirea materialului va fi superficiala cu efecte negative (dezlipire, lasare a materialului, in special pe partile verticale, aparitia de gogosi, pungi de aer etc) pe parcursul duratei de viata.

Flexilbilitatea la rece actioneaza invers cu stabilitatea la cald. Deoarece membranele bituminoase se aplica cu flacara, adica cu caldura, este important ca stabilitatea la cald sa fie cat mai mare.

Ca sa fie mai simplu, sintetizam in tabelul urmator:

Perioada aplicare Flexibilitate la rece Stabilitate la cald
Vara Mica – 0 / -5 gr C Mare – 130 gr C
Iarna Mare – -5 / -20 gr C Mica – 110 – 120 gr C

.

5. Alte firme dau termene de garantie mai mari, de 15  – 20 ani? Dvs de ce nu dati la fel?

Cea mai mare parte a producatorilor de membrane dau o garantie pentru materiale intre 5 si 10 ani, in functie de tipul de produs si domeniul de aplicare. Aceasta garantie se refera la conditii ideale si stabile de exploatare. Retineti ca tara noastra, din punct de vedere meteorologic nu ofera nici pe departe aceste conditii datorita diferentelor foarte mari de temperaturi exterioare intre vara si iarna.

Astfel, o garantie mai mare decat termenul maxim oferit de producator este nerealista. Si, chiar credeti ca daca o firma va da 15 ani garantie (un termen destul de intalnit in ultima perioada, de cand cu criza…), in cazul in care aveti o problema in anul 12, 13 sau 14 de exemplu, veti mai stii cine v-a facut lucrarea sau veti mai gasi firma respectiva? Mai ales daca acum, cand vreti sa faceti lucrarea vine cu niste preturi foarte mici si garantii foarte mari? Si ce faceti daca peste 10 ani, in cazul unor probleme va va spune ceva de genul: stiti, manopera a fost excelenta, dar materialul a iesit din garantie si a cedat? In acel moment garantia va fi fost tot 10 ani, maximul oferit de producatori. Mare atentie, insa, la anumite tipuri de materiale garantia se refera la 1-2 ani sau maxim 5 ani.

6. Vrem sa refacem terasa si sa scoatem tot pana la placa. E bine sau nu?

In primul rand, trebuie sa stiti ce inseamna acel “tot, pana la placa”. Peste placa (tavanul celui de la ultimul etaj, se afla termoizolatia care, de regula, este compusa din BCA, peste care se afla betonul de panta, stratul de difuzie, bariera de vapori, optional o noua sapa si straturile de hidroizolatii. La blocurile care nu a mai fost refacuta hidroizolatia, se mai pot gasi pavele de beton pe strat de nisip sau pietris.

Scoaterea tuturor acestor straturi, cu exceptia pavelelor (care se pot pune inapoi in cazul teraselor circulabile) sau pietrisului (care este indicat sa nu se mai puna inapoi) este o greseala din punctul de vedere al stabilitatii protectiei hidro-termice a constructiei.

De regula, toate aceste straturi de termosistem si hidroizolatii vechi, ajung la grosimea de 0,3 – 0,4 m. Scoateti tot si ce puneti in loc? Altceva? V-ati gandit la costuri in primul rand? A doua si cea mai importanta intrebare: Ce se intampla daca atunci cand este totul scos vine o ploaie? Si, nu, nu se poate scoate si reface altceva pe portiuni mici.

Solutia in astfel de cazuri este sa se execute o noua hidroizolatie peste cea veche, decopertand NUMAI portiunile din hidroizolatia veche care sunt grav afectate. Aceste portiuni vor beneficia de corectii de pante, completari locale cu sape usoare (daca este cazul) si dublare a stratului de hidroizolatie.

7. Vrem sa refacem hidroizolatia terasei cu sapa si o noua hidroizolatie. E bine sau nu?

In primul rand trebuie sa stiti foarte bine la ce va ajuta sapa pe terasa. Daca va ajuta…

O sapa executata corect trebuie sa aiba minim 6 cm si sa fie armata cu plasa metalica. Ca si greutate, inseamna intre 30 si 40 kg/mp/1cm grosime. Inmultiti cu grosimea minima dorita si apoi cu suprafata ca sa vedeti cam ce greutate doriti sa puneti bloc. Pentru a vedea si la ce costuri ajungeti cu asta, trebuie stiute proportiile materialelor folosite (de regula 1 parte ciment / 3 parti nisip / apa in raport cu consistenta dorita).

Pentru orice alte intrebari, va stam la dispozitie, cu placere.

Va invitam sa aflati de ce noi suntem cei care trebuie sa va execute reparatia hidroizolatiei: DE CE NOI ?

Tot ce va ramane de facut este sa ne contactati ACUM!

Doriti sa va sunam noi ? Completati formularul de mai jos :